ESKILSTUNA

Bottenlaget tog viktiga poäng

Smederna tog en mycket viktig seger hemma mot Piraterna i kampen för nytt kontrakt. Matchen slutade 49-47.

Piraterna kom med åtta raka segrar till Eskilstuna och hade onsdagens seger mot serieledande Lejonen i bagaget. Men mot jumbolaget Smederna sprack segersviten.

– Några förare underpresterade, men jag hade på känn att en sån här match skulle komma förr eller senare. Som matchen gestaltade sig är jag nöjd med att vi tog bonuspoängen i alla fall, sade Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Piraterna inledde och avslutade med dubbelsegrar, genom paret Robert Kosciecha och Damian Balinski. Däremellan var det några djupa dalar. Smedförarna verkade mer taggade, kämpade hela vägen och några av hemmalagets omkörningar kom just före mållinjen.

Smedernas Jonas Davidsson säkrade hemmasegern genom att vinna näst sista heatet men var ändå inte helt nöjd.

– Jag bytte cykel när jag hade tagit en poäng på två heat, tog sedan åtta poäng på tre heat. Hade jag kört bättre i början hade vi kanske tagit bonuspoängen också. Men segern var mycket viktig för oss, sade Davidsson.

Smederna är fortfarande sist, men bara en poäng efter Masarna.

Tord Juszczak / TT
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista