TORSHÄLLA

Åtta års fängelse för knivdråp

Den 40-åriga kvinna som åtalats misstänkt för mord på en 54-årig man i Torshälla i mars, fick idag sin dom: åtta års fängelse för dråp.

Åklagaren ville att kvinnan skulle dömas till livstids fängelse för mord, men rätten menade att kvinnan agerat impulsivt och i ett upprört tillstånd, och att dådet därför måste betraktas som dråp.

Mannen blev stucken i bröstet med en kniv, och kvinnan, som tidigare dömts för att ha attackerat mannen med kniv, hade hans blod på kläderna.

Själv förnekar kvinnan brott. Hon säger att hon inte minns något av händelsen, bara att hon och mannen suttit och druckit i en lägenhet. Hon ska själv ha tagit ett sömnmedel, som i kombination med alkohol framkallar aggressivitet.

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen som gjorts, var kvinnan inte psykiskt störd, och därför döms hon till fängelse istället för vård. Hon döms också att betala ett skadestånd på 50 000 kronor var till mannens båda vuxna döttrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista