Åtalas för dråpförsök på inbrottstjuv

Idag åtalades den 65-årig sommarstugeägare i Roxnäs utanför Eskilstuna som är misstänkt för att ha skjutit i en misstänkt inbrotts-tjuv i ryggen. Sommarstugeägaren åtals för försök till dråp.
Det var i december förra året som 65-åringen avlossade skottet mot den misstänkte tjuven som togs på bar gärning vid ett inbrottsförsök. 65-åringen hade då bara några dagar tidigare fått sitt garage uppbrutet och när han pånytt fick besök av en inbrottstjuv så hade han sitt hagelgevär laddat. Enligt vittnesuppgifter så ska mannen vid ett besök på polisstationen efter garageinbrottet ha antytt att någon skulle bli skjuten om det blev fler inbrott. 65-åringen avlossade ett skott från nära håll som träffade den misstänkte tjuven i ländryggen och i armen, men enligt polisens utredning så förelåg risk för att skottet skulle kunna vara dödande. Mannen åtalas nu för försök till dråp och riskerar därmed fängelsestraff om han fälls. Även den misstänkte inbrottstjuven åtalas idag för grov stöld.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".