Lokal Exit-grupp blir inte av

Det blir ingen lokal Exit-organisation som hjälper avhoppade nazister i Eskilstuna, i stället planerar kommunen nu att samarbeta med Exit i Stockholm.
Samarbetet skulle bestå i att man köper in föreläsningar för att öka kunskapen om nynazism hos skolans och socialtänstens personal. Dessutom kan Exit ge hjälp när t.ex en nazist signalerar att han vill hoppa av. Sådana fall har förekommit i Eskilstuna på senare tid och då räcker inte kommunens kompetens till, säger Mikael Nyman som är chef för socialtjänstens ungdomsenhet i Eskilstuna. På Exit i Stockhom finns numera Göran Johansson, den före detta nazist som tidigare velat starta en organisation i Eskilstuna. Men en Exit-organisation kan inte bli en kommunal angelägenhet, men å andra sidan vore det dumt att inte ta tillvara hans kompetens, säger Mikael Nyman. Som nu alltså hoppas att verksamheten med föreläsningar snart kommer igång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".