ESKILSTUNA

Ny krasch för smedförare

Under tisdagen mötte Smederna Västervik i elitserien i speedway. Det här var lagets första match sedan eskilstunalagets förare Kim Jansson i helgen kraschade och blev förlamad. Under tisdagens match skedde en ny olycka. Den här gången var det smedernas Jonas Davidsson som skadades men han klarade sig med en punkterad lunga.

Västervik vann stort borta mot Smederna, 56-40. Det här var sista chansen för förra årets SM-tvåa Västervik att nå slutspel.

Redan i det första heatet kraschade hemmalagets stjärna Jonas Davidsson och fördes till sjukhus. Davidsson och Västerviks Bjarne Pedersen hade en tuff kamp som slutade med att båda hamnade i skyddsstaketet. Pedersen reste sig snabbt med Davidsson låg kvar länge på banan och klagade på smärtor i en axel. Davidsson fick också stödkrage innan han fördes till sjukhus, men var vid medvetande. Beskedet från sjukhuset senare under kvällen - en punkterad lunga för Davidsson.

Utan honom var Smederna ett enkelt byte för Västervik, som vann med 56-40 och dessutom plockade bonuspoängen.

Så här många poäng körde smedförarna in:
Smederna: Wieslaw Jagus 15, Robert Miskowiak 7, Daniel King 7, Krzysztof Kasprzak 5, Krzysztof Buczkowski 5, Linus Eklöf.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista