SÖRMLAND

Bostadsmarknaden allt kallare

Veckorna efter semestern är traditionellt högsäsong för bostadsaffärer men i skuggan av höjda räntor och osäkerhet inför framtiden så fortsätter den sörmländska bostadsmarknaden att kylas av. De som nu funderar på att sälja bör räkna med att det kan ta tid, tror Lena Sandell låneansvarig på Eskilstuna Rekarne Sparbank.

– Det kan bli risk att man sitter med dubbla boendekostnader ett tag framöver. Det är den trenden jag kan se. Att man inte blir av med sin villa lika snabbt som tidigare eller till samma pris, säger Lena Sandell.

Under sommaren har prisutvecklingen på småhus i Sörmland varit marginell under sommaren, jämfört med samma period förra året så handlar det om prisökningar på några få procent. Att husköparna har blivit försiktigare märker också banken. Kalkyler för att undvika framtida ränterelaterade bakslag är viktiga och få låter sig numera dras med i hysteriska budgivningar.

Tomas Jordan
tomas.jordan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista