Eskilstuna

Delar ut stipendie till Zandras minne

Under onsdagkvällen delades stipendier ut i Zandra Perrault minnesfond ut för första gången genom en diplomutdelning. Eskilstunatjejen Zandra Perrault tog livet av sig för snart två år sen och hennes föräldrar har nu startat en minnesfond i hennes minne.

Stipendierna är för barn och ungdomar som vill vidareutveckla och vidareutbilda sig inom musik, dans konstnärsskap och språk.

Zandra tog livet av sig genom att hoppa framför tåget för snart två år sen. Detta gjorde hon utan att visa att hon mådde dåligt på något sätt. Hon var varken psykiskt sjuk eller mådde dåligt.

– Då hade vi ju gjort allt för att hjälpa henne, säger hennes pappa Per Johansson Perrault.

Syftet med att starta en fond i Zandras minne var en del i sorgearbetet efter att Zandra gått bort. Men samtidigt speglar det Zandras personlighet eftersom hon var väldigt empatisk och ville gärna hjälpa andra.

Det kändes naturligt för Zandras föräldrar Per och Mia att försöka stötta ungdomar och deras intressen. Hittills har 113 000 kronor delats ut i stipendier.

Zandra tog livet av sig genom att hoppa framför tåget för snart två år sen. Detta gjorde hon utan att visa att hon mådde dåligt på något sätt.

Det är personer skrivna i Strängnäs och Eskilstuna som kan söka stipendie.

Anna Stensson
anna.stensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista