Eskilstuna

Förvirrad 19-åring hittad välbehållen

Den 19-årige man som försvann i Kronskogen i Eskilstuna vid fyra tiden på lördagsmorgonen, har nu återfunnits.  Det var vid 11-tiden som mannen förvirrad hittades nära S: t Eskils Gymnasium i centrala Eskilstuna, efter att ha ha hört av sig på sin mobiltelefon.

19-åringen var då han hittades förvirrad och hade irrat omkring sen tidiga morgonen, efter att ha blivit misshandlad till medvetslös vid Kronskogen.

Efter att ha vaknat upp ska han desorienterad ha sprungit ifrån sina kamrater.

19-åringen hörde på morgonen av sig till sin far från sin mobiltelefon och meddelade att han inte visste var han var. Han kunde efter flera samtal lämna sådan uppgifter att det gick att fastställa var han befann sig, och han kunde då hittas.

Polisen har flera vittnen till misshandeln tidigare under natten och en anmälan är gjord. Polisen har haft en helikopter och hundpatruller ute i sökandet, dessutom var hemvärnet inkallat.

19-åringen ska nu undersökas av läkare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista