Nyköping

Klart med manifestation mot nedskärningar

Det är nu klart att blir en manifestation i Nyköping mot de aviserade nedskärningarna på Nyköpings lasarett. Manifestationen ska enligt initiativtagaren, Andreas Kviby, äga rum den sjätte september på Stora Torget. Hans förhoppning är att då kunna lämna över en diger namnlista med protester mot nedskärningarna till inbjudna landstingspolitiker.

Syftet med manifestationen är enligt Andreas Kviby att visa politikerna i landstinget hur många Nyköpingsbor det är som inte accepterar en nedläggning av förlossningen på Nyköpings lasarett.

Vid manifestationen ska Andreas Kviby själv hålla ett inledningsanförande, därefter lämnar han över till socialdemokraternas oppositionsråd i Nyköping, Urban Granström, samt någon företrädare från den borgerliga majoriteten, oklart ännu vem.

- Dessutom har jag bjudit in de tre ledande landstingspolitikerna, men ännu inte fått något svar. Om jag vore politiker skulle jag nog komma, att lysa med sin frånvaro i den här frågan gör nog inte deras chanser i nästa val större, säger Andreas Kviby.

Andreas Kviby som räknar med att kunna hämta polistillståndet för manifestationen på måndag har också tagit initiativ till en Internetbaserad namninsamling mot nedskärningarna. Närmare 9 000 namn fanns på lördagsförmiddagen på listan.

– Det känns fantastiskt. Min målsättning är att få ihop 10 000 namn och tanken är att lämna över listorna till landstingspolitikerna vid manifestationen, säger Andreas Kviby.

Per Thyrén
Per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista