Kan vara samma gärningsmän

Polisutredningen kring det brutala rånet i Barva utanför Eskilstuna natten till i söndags fortsätter. Vid rånet skottskades en kvinna och 200 tusen kronor i kontanter och 650 tusen kronor i postväxlar stals. Nu tittar polisen på ett annat rån för ett par veckor sedan för att avgöra om det kan röra sig om samma gärningsmän.
Det rån som avses är det då en 55-årig kvinna rånades av flera maskerade män i sin villa i Torshälla i mitten på april. Rånet har enligt polisen flera likheter. En av de likheter som gjort att polisen intresserat sig för rånet i Torshälla är bland annat den tid de båda rånen tog. I båda fallen handlar det om flera timmar. I övrigt är polisen mycket förtegen när det gäller omständigheterna kring rånet i Barva. Det finns inte heller i nuläget, någon misstänkt för att ha genomfört det mycket grova rånet och polisen fortsätter nu sitt spaningsarbete.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".