SÖRMLAND

Ny landstingsmajoritet vald

Under tisdagen valdes den nya majoriteten i landstingsfullmäktige. Efter omröstningen så sitter folkpartisten Anders Bjurström kvar som landstingsfullmäktiges ordförande.

Bjurström fick inte fullt stöd från sina före detta allianskollegor eftersom han tidigare hoppade av den tidigare majoriteten och kände inte fullt förtroende för honom. Landstingsstyrelsens ordförande och finanslandstingsråd blir som tidigare väntat socialdemokratiske Jörgen Danielsson.

Nu när den nya majoriteten är vald så är arbetet på allvar igång med att komma i ordning med Landstinget Sörmlands underskott på ca 300 miljoner kronor. Ett krispaket ska tas fram och väntas presenteras i slutet på september.

De tre gruppledarna för majoriteten är: Ylva G Karlsson (mp), Jörgen Danielsson (s) och Anders Bjurström (fp).  Åsa Kullgren (s) är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista