Böter för provklippning

En nystartad frisersalong i Oxelösund kan tvingas betala en form av böter på 5 000 kronor för att de klippt två personer utan tillstånd.
Ägarna hade som lagen kräver gjort en anmälan till kommunen innan de öppnade, men anmälan var inte underskriven. Eftersom registreringen av deras företag ännu inte var klar gick det inte att göra en formell skriftlig anmälan, men enligt tjänstemannen gick det bra att tills vidare göra anmälan på ett vanligt papper. Företaget registrerades och i mitten på april en vecka innan frisersalongen skulle öppna besökte tjänstemannen salongen för en underskrift av den formella anmälan. När tjänstemannen då fick höra att ägarna provklippt två personer för att trimma in maskinerna så fick ägarna veta att de troligen kommer att tvingas betala en miljösanktionsavgift, en form av böter på 5 000 kronor eftersom de börjat jobba innan den formella anmälan gjorts. Om de tvingas betala eller inte bestäms den 26 maj då Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden sammanträder. Men Gunilla Marklund på Miljö- och samhällsbyggnadskontoret tror att frisörerna kommer tvingas betala.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".