OXELÖSUND

Stormöte om skollokaler

Liksom i många kommuner så sjunker antalet grundskoleelever samtidigt som förskoleeleverna blir allt fler även i Oxelösund. Det här gör att man får problem med hur man ska lösa lokalfrågorna i framtiden. Därför bjuder kommunen nu in alla invånare till ett skolting där politiker och skolledare vill diskutera problemet med befolkningen.

I grundskolorna står hela klassrum tomma och i förskolorna är det överfullt med barn. Så ser situationen ut i Oxelösund liksom i många andra kommuner.

För att undvika att till exempel behöva slå ihop och lägga ner skolor så vill man nu ha in förslag och tankar från invånarna om hur man kan nyttja lokalerna på bästa sätt.

Även om politikerna redan börjat skissa på att kombinera förskolor och grundskolor så vill man nu alltså ha in synpunkter från invånarna. Ikväll, torsdag, har man ett stormöte som alla kommunmedborgare ung som gammal kan komma och säga sitt och sedan kommer man att ha ett möte på respektive skola med föräldrar.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista