PRO kräver bättre kontroll av trygghetslarm

Kontroller av trygghetslarm hos äldre måste bli bättre, det säger nu PRO efter att en kvinna avlidit i Eskilstuna, när ett larm inte fungerade.
Det var den 13 Mars som kvinnan, 92 år gammal började känna sig dålig, tryggetslarmet fanns i hennes lägenhet sen drygt ett år och nu skulle hon använda det. Men inget hände. Kvinnan fick en hjärtinfarkt och dog. Innan hon dog han hon skriva en lapp, på den stod, "Jag har ringt på klockan men ingen kommer". När de anhöriga testade larmet dagen efter så fungerade det inte. Det skriver Eskilstuna-Kuriren. Lennart Hjelm som är sammankallande för PRO i Flen, säger att trygghetslarmen är bra men att de måste fungera till hundra procent. Hans förslag är att hemhjälpen med jämna mellanrum kontrollerar larmen - när hemhjälpen är på besök. Han tycker inte att man förlitar sig för mycket på larmen De måste fungera till 100 procent, anser han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".