115 miljoner till vården

Landstinget Sörmland vill satsa 115 miljoner kronor under tre år för att stärka vården i de sörmländska kommunerna. Pengarna ska främst gå till nyanställningar inom primärvården och till vård i livets slutskede.
Eskilstuna kommun, som har flest invånare är den största vinnaren, även om pengarna kommer att fördelas jämt över länet, enligt landstingstyrelsens ordförande Alf Egnerfors. Den 1 januari förändras Primärvården i Sörmland genom att familjeläkarsystemet införs igen. Men fortfarande brottas Landstinget i Sörmland med brist på läkare och sköterskor. I till exempel Eskilstuna och Nyköping kommer för pengarna att inrättas palliativa rådgivnings- och kompetensteam. På Mälarsjukhuset avsätts uppskattningsvis ett tiotal platser för vård i livets slutskede. - Detta kan i sin tur innebära femton nya tjänster i Eskilstuna, tror Nina Jarlbäck som som är ordförande i vuxennämnden i Eskilstuna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".