Poliser och avspärrningar utanför Handelsbanken
ESKILSTUNA

Ingen gripen för värdetransportrån

Polisen fortsätte på fredagen jakten på de två maskerade och beväpnade män som rånade en värdetransport på Handelsbanken i Eskilstuna vid 18-tiden på torsdagen. Polisen knackade bland annat dörr i Munktellområdet där flyktbilen hittades och förhöre personal på hotellet och andra personer som kan ha gjort viktiga iaktagelser. Men polisen hade på eftermiddagen inte tagit några avgörande steg framåt i utredningen, enligt kriminalkommissarie Svante Melin. 

Strax efter klockan 18.00 på torsdagen får polisen ett larm om att en värdetransport har rånats på Handelsbanken i centrala Eskilstuna.

Enligt polisen var det två maskerade män med automatvapen som hotade bankpersonalen och väktare från värdetransportföretaget Loomis. Men rånarna kom inte över några pengar, enligt polisen.

Banklokalen utrymdes och området runt banken och delar av Fristadstorget spärrades av under flera timmar.

Rånarna lämnade över en väska i lokalen med en lapp om att det var en bomb i den. Men bombteknikerna undersökte väskan som var tom.

Den bil som rånarna använde vid rånet hittade senare vid Badmintonhallen i i Munktelområdet. På fredagen knackar polisen dörr i området och försöker få information från personal på hotellet, från de som tränade i idrottsarenan på kvällen och ska också höra människor som fanns på torget då. Polisen kontrollerar också bilder från övervakningskameror som finns på Handelsbanken.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista