Eskilstuna

Politker på stan för att prata jämställdhet

För att jämställdheten mellan män och kvinnor ska bli bättre, så behövs mer information, det menar vänsterpartisten Eila Clarstedt, som är ordförande i jämställdhetsutskottet Eskilstuna.Tillsammans med politiker ifrån flera andra partier i kommunen, gav hon sig idag därför ut på stan för att prata jämställdhet med kommuninvånarna.

– När man kommer ut och pratar med folk så ser man ju att det finns ett intresse för de här frågorna, säger Eila Clarstedt.

För många som politikerna träffade idag i Eskilstuna är jämställdhet något viktigt. Allt från att tjejer inte borde känna sig otryggare ute på gatorna än killar, lika löner för lika arbete och att föräldrar delar på sina föräldraledighetsdagar.
– Jag tycker det är bra att politikerna går ut och pratar jämställdhet för då blir man mer uppmärksam, säger en av de eskilstunabor som politikerna träffar.

Eskilstuna ska bli en av Sveriges mest jämställda kommuner. Det är kommunens ambition. Jämställdhetsutskottet i Eskilstuna har funnits i ett år ungefär och att informera om ojämställdheten är en viktig del i deras arbete.

Clarstedt vill framöver fokusera på arbetsförhållandena för kvinnor och även på frågan om mäns våld mot kvinnor.

Ingela Martinsgård
ingela.martinsgård@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista