Eskilstuna

Ödesmatch för Smederna

På tisdagskvällen möter Smederna Hammarby i elitserien i speedway. Det är en riktig ödesmatch. Efter många förluster under säsongen så gäller det nu att vinna för eskilstunalaget om det vill hålla sig kvar i elitserien.

Ett lag åker ur. Smederna är på sista plats, en poäng efter Masarna. Om Smederna vinner får laget tre poäng. För varje vunnen match får laget två poäng, men man lägger ihop vårens och höstens resultat och det lag som har fått ihop mest förarpoäng, bonuspoäng, får tre poäng.

Eftersom Smederna vann mot Hammarby tidigare så får Smederna bonuspoängen om man vinner. Om Masarna vinner sin match får dalmasarna två poäng. Ska Masarna få bonuspoäng, så måste laget vinna stort och då hotas Smedernas chanser.

Förlorar Smederna åker laget ner i allsvenskan, men kan bli kvar i elitserien om Masarna av ekonomiska skäl väljer att träda tillbaka. Så det blir en nagelbitare för den speedwayälskande publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".