Allt talar för utvidgad strejk

Det mesta tyder på att kommunkonflikten kommer att trappas upp från och med måndag och att kommunals varslade storstrejk kommer att bryta ut. I Sörmland berörs Strängnäs, Vingåker och Oxelösund.
Det mesta tyder på att kommunkonflikten kommer att trappas upp från och med måndag och att kommunals varslade storstrejk kommer att bryta ut. Vid ett möte mellan arbetsgivarna och medlarna på fredagsförmiddagen framkom att inte heller arbetsgivarsidan ser någon ljusning i konflikten just nu, rapporterar ekoredaktionen. Ingen skolmat Förskolebarn och skolelever serveras ingen skolmat på måndag om strejken bryter ut i Vingåker, Strängnäs och Oxelösund. Det gör att barnen tvingas ta med sig matsäck eller får med sig en femtiolapp från föräldrarna för att äta hamburgare eller pizza på stan. Däremot kommer mat lagas åt äldreomsorgen och andra verksamheter som inte berörs av strejken. Ingen mat till förskolebarnen och skolbarnen kan ställa till problem, säger Anette Jansson i Thomasgymnasiets kök. - Det kommer att bli svårhanterligt för personalen när barnen kommer med olika mat. De har inte möjlighet att kyla och värma. Ann-Marie Åslund är kommunalare, men ska inte strejka eftersom hon ska laga mat till äldreomsorgen som inte ska drabbas av strejken. - Jag tycker att kommunal gör rätt. Vi kämpar för högre löner. Badhus stängs Blir det strejk påverkas fastighetsskötsel, städning och öppetider i kommunens lokaler. Kommunala bad och fritidsgårdar och förskolor stängs eller avdelningar slås ihop eller öppetiderna begränsas. Föreningslivet drabbas också och fotbollsklubbar som sköter sin verksamhet själv klarar sig kanske i två veckor, men sedan växer gräset igen och de vita linjerna på planerna suddas ut, säger anläggningschefen Stig Tördahl. Lisa Borg arbetar på Thomasbadet, som stänger igen om strejken träder i kraft. - Det är synd eftersom barn behöver simträning innan sommaren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".