Rån i Torshälla ledde till åtal

Flera yngre personer åtalades vid tinsgrätten i Eskilstuna på fredagen för ett antal rån i Torshälla i februari. Det gäller bland annat rånet mot Krusgårdshallen och mot en kiosk i Torshälla.
Efter den senaste tidens rånvåg över Eskilstunaområdet åtalades på fredagen sammanlagt sex yngre män för flera butiksrån och personrån i Torshälla. Det var i början av februari som Krusgårdshallen rånades under kniv- och pistolhot av två män. Rånarna kom över cirka 7000 kronor och cigaretter. En 18-åring och en 16-åring åtalas för rånet, likaså en 17-åring som ska ha varit med vis planeringen och förberedelserna inför rånet och också varit med och delat på bytet. Två av de här männen, 17- och 18-åringen, åtalas också för rånet mot Torgkiosken i Torshälla den 20:e februari, där kioskägaren och en anställd hotades med pistol. Där blev rånbytet omkring 5000 kronor. De två ska också ha utfört två personrån under knivhot i Torshälla i februari. 18-åringen åtalas också för att tillsammans med två andra yngre män för ytterligare ett personrån under knivhot i Torshälla i oktober förra året. Spångahallen i Torshälla rånades under knivhot den 20:e april. Och för det rånet åtalas idag en 22-årig man . Rånbytet vid det rånet var åtta och ett halvt tusen kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".