Matsäck i skolan under Kommunals strejk

Idag får skolbarnen i Oxelösund, Strängnäs och Vingåker ta med sig matsäck, sedan Kommunals medlemmar togs ut i strejk vid midnatt.
Vår reporter var med när barnen på D-skolan i Oxelösund åt sin matsäck vid lunchen. De tyckte att det var roligt att ha med sig egen mat idag även om många elever inte tagit ställning till om de stödjer strejken, så fanns det dom som tycker det är rätt av att mattanterna strejkar för högre lön. Strejken innebär bland annat begränsat öppethållande på daghem, eller helt stängt på sina ställen. Att sophämtningen stoppas och alltså att det inte blir nån skollunch eller städning i skolorna i Oxelösund, Strängnäs och Vingåker. Men flera områden är undantagna från strejk, bland annat personal som arbetar med barn med särskilda behov, förståndshandikappade och äldreomsorgen. Den här delen av strejken ska pågå fram till den 25:e maj och blev ett faktum sedan Kommunal i går avvisade nya förslag från medlarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".