KATRINEHOLM

Kronfågel förstärker i Valla

Lantmännen Kronfågel i Kristianstad varslar 85 anställda om uppsägning. Samtidigt utökas antalet anställda i Valla i Katrineholm med 14. Anledningen är att exporten av hela kycklingar till Danmark har upphört.

”Det blir nödvändigt med en nerdragning av den totala produktionen”, säger Peter Rasztar, vd på Lantmännen i en kommentar.
Kristianstad är Kronfågels specialanläggning för grillkyckling. Där blir det en minskad volym på fem miljoner kycklingar och därmed klaras produktionen på dagtid.

Antalet anställda kommer från årsskiftet att vara uppskattningsvis 150 personer, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Styckningen av kycklingar flyttas till Valla utanför Katrineholm som får en ökad volym. Från årsskiftet kommer det att där bli cirka 315 anställda.
Lantmännen Kronfågel får efter de genomförda förändringarna omkring 535 anställda. Kronfågel ingår i Lantmännenkoncernen, som ägs av svenska lantbrukare och totalt har 13 000 anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista