Hemma efter två år i irakiskt fängelse

På söndagen kom Amer Abdulmunim hem till Eskilstuna igen efter två och ett halvt år i irakiskt fänglese. Han är överlycklig över att vara hemma i lägenheten i Skiftinge i Eskilstuna igen.
Amer Abdulmunim, kom hem till lägenheten i Eskilstuna igår efter över två och ett halvt år år i irakiskt fängelse. Han åkte ner hösten 2000 för att leta efter sin bror som var försvunnen, men greps av polisen. Enligt Utrikesdepartementet, UD, dömdes han till 20 års fängelse i februari 2001. Han satt i flera fängelser berättar han och han säger att det var små smutsiga celler och att han fick ris, bröd och vatten och torterades. Fortfarande vet vare sig han eller UD varför han satt fängslad. UD har sett någon dom. Han blev fri två dagar efter att USA-alliansen intagit huvudstaden Bagdad. Hans hustru Sahira och de fem barnen har väntat sedan mitten av april då han blev frigiven. Sedan dess har han bott hos släktingar i Irak.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".