Socialnämnden i Strängnäs sparar nio miljoner

Åtta tjänster färre på socialförvaltningen och fyra tjänster färre inom äldrevården. Det blev en del av resultatet när den borgerliga majoriteten i Socialnämnden i Strängnäs igår beslutade att spara nio och en halv miljon kronor.
Det blir också dyrare färdtjänst, en halv miljon mindre i bidrag till pensionärsföreningarna och konsumentrådgivningen i kommunen läggs ner. Neddragningarna på ålderdomshemmen blir inte lika omfattande som man tidigare diskuterat. Men den socialdemokratiska oppositionen är ändå mycket kritiska. -Det var i sig skönt att det blev mindre besparingar, men besparingarna redan nu är en smärre katastrof, säger Bo Tiderman är andre vice ordförande i Socialnämnden. -Vi kommer att få ökade sjukskrivningar i igen och ökat övertidsuttag. Majoriteten har inte tagit nån hänsyn till den oro som man har visat inom äldrevården, säger Tiderman. Ordföranaden för socialnämnden, folkpartisten Bruno Karlsson, är nöjd med att neddragningarna inom äldrevården inte blev så omfattande. Han menar att det kunde blivit så att man tagit bort ytterligare 12 tjänster till där. Han säger att det är jobbigt med så stora neddragningar, men att socialnämnden måste göra något åt underskottet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".