Religiösa friskolor ifrågasätts

De religiösa friskolorna ifrågasätts nu av flera ledande socialdemokrater. Det gör Lasse Andersson, rektor på den kristna Fokusskolan i Nyköping, bestört. Om dessa socialdemokrater får som dom vill, så innebär det slutet för Fokusskolan, säger Lasse Andersson.
En rundringning som Svenska dagbladet har gjort, visar att en majoritet av socialdemokraterna i partistyrelsen vill dra in de kommunala bidragen till religiösa friskolor. Dessa socialdemokrater går därmed emot partiets linje. Om de skulle få som de vill, så innebär det slutet för Fokusskolan, säger Lasse Andersson. Detsamma skulle förmodligen också hända med dom kristna friskolor som finns i Eskilstuna och Flen. Enligt Lasse Andersson finns det många elever på Fokusskolan som tidigare gått på andra skolor där de har mobbats och farit illa. Det är de som förlorar mest om skolan tvingas slå igen, säger Lasse Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".