Ännu en spritnota avslöjad i Oxelösunds kommun

Starksprit och annan alkohol i riklig omfattning förekommer när kommunala bolag i Oxelösund bjuder in affärskollegor. Det är alltså inte bara i EU-samarbete Douzelage som vi berättat om som Oxelösunds kommun använder alkohol i sin representation. Intern alkoholrepresentation har det senaste året också förekommit när kommunens bolag anordnat kurs.
Det var den 31 maj förra året som vd för kommunföretagen i Oxelösund Gunnar Karlsson använde sitt kort på Systembolaget och köpte in två helor whisky, en hela vodka, en back starköl och två treliters förpackningar med vin. Av den attesterade fakturen framgår att alkoholen användes när Gunnar Karlsson och två chefer och nära medarbetare i Oxelöenergi träffade fem chefer från energibolaget Östkraft och tekniska verken i Linköping - sammanlagt åtta personer var med. Av fakturan framgår varken syfte med representationen eller vem som fattade beslut om att använda alkohol, vilket ska framgå. Oxelöenergi har det senaste året också använt alkolhol vid intern representation vid en kurs dessutom förekommer både vin starköl och sprit regelmässigt vid kommunbolagens bolagsstämmor trots att kommunens policy föreskriver att all representation i princip ska vara spritfri och att vin bara får förekomma med återhållsamhet och vid särskilda tillfällen. Vi har inte lyckats nå Gunnar Karlsson för en kommentar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".