Kommunala bolag struntar i alkoholregler

Kunskapen om och efterlevnaden av Oxelösunds kommuns representationspolicy då det gäller alkohol har stora brister. Policyn innebär att alkohol bara får användas i undantagsfall och då restriktivt, något som vår granskning visat inte alltid är fallet.
Oxelöenergis ordförande socialdemokraten Berit Karlsson är inte helt uppdaterad om kommunens representationspolicy för alkohol - en policy som alltså också gäller för de kommunala bolagen. Det som en del av bakgrunden till att bolagets vd Gunnar Karlsson i maj förra året kunde vara allt annat än restriktiv vid en extern representation där de åtta deltagarna om de delade lika drack en flaska vin, tre starköl och sex fyracentiliters drinkar var - trots att att policyn talar om restriktivitet och i princip förbjuder sprit. - Det där avgör vd från fall till fall, det är svårt att uttala sig om något man inte vet något om, om varför de drack så mycket säger Berit Karlsson. Kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens ordförande samt bolagens ordförande får fatta beslut om severing av alkoholhaltiga drycker. I policyn står ingenting om att vd får fatta sådana beslut. - Nej men så har vi gjort hos oss, vi har väl inte följt det där riktigt då tyvärr, säger Berit Karlsson som alltså är ordförande i Oxelöenergi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".