"Fullmäktige måste avgöra frågan om Tallåsgården"

Delar av den borgeriga oppositionen i Eskilstuna vill att kommunsstyrelsen och fullmäktige fattar beslut om äldreboendet Tallåsgården i Kjula - inte Vuxennämnden. Alf Karlman, kristdemokraternas gruppledare, säger till Sveriges Radio Sörmland att folk mår illa av planerna på en nedläggning och att det är viktigt att frågan blir ordentligt genomlyst.
Alf Karlman menar att Vuxennämnden inte har möjighet att överblicka konsekvenserna av en nedläggning och han ifrågasätter de ekonomiska beräkningar som förvaltningen har gjort. Vuxennämnden ska fatta beslut om Tallåsgårdens framtid den 28 maj. Protesterna mot planerna på en nedlägning har de senaste månaderna fått allmänheten att protestera och oppositionen att reagera. Förvaltningen planerar en nedläggning och att flytta de gamla till Tunagården, som byggs om, istället för att rusta upp Tallåsgården. Det skulle bli fördyrt, anser förvaltningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".