Brottsmisstänkt kd-politiker uppmanas hoppa av

Den sörmländske kristdemokrat, som är misstänkt för barnpornografibrott, har uppmanats att inte arbeta som politiker så länge polisutredningen pågår. Det säger partisekreterare, Urban Svensson.
- Det var partikollegor på lokal nivå som polisanmälde mannen. Sedan tog jag kontakt med honom och sa att han skulle ställa sina politiska uppdrag i kommunen och inom partiet till förfogande. Polisen gjorde i fredags en husransakan och gjorde då beslag av barnporrbilder hos politikern. Enligt uppgift ska bildena ha lagrats i politikerns dator. P.O Frisk vid kriminalpolisen vill inte i nuläget säga hur omfattande materialet är, men han säger att polisen nu granskar det. Partisekreterare Urban Svensson. - Vi har jobbat väldigt mycket mot barnprnografibrott så det är inte roligt att vi får en sådan misstanke, säger Urban Svensson, som säger att den aktuelle mannen inte kan komma tillbaka i partiet om han döms.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".