Studenter drabbas när CSN bantar

Fyra anställda vikarier vid Centrala studiestödsnämndens kontor i Eskilstuna förlorar jobbet när CSN, ska spara kraftigt. Det säger kontorschefen Gittan Jonsson. CSN ska spara in 160 miljoner kronor fram till och med 2005.
Sammanlagt tvingas 86 vikarier lämna myndigheten när vikariaten går ut, vilket för många inträffar i september. I förlängningen kan fler personer få lämna myndigheten. Besparingen på 160 miljoner år 2004-2005 motsvarar uppemot 200 tjänster. Både på personalsidan och på Sveriges förenade studentkårer befarar man att nedskärningarna ska leda till sämre service från CSN. CSN har tidigare fått kritik för långa handläggningstider och för att det är svårt att komma fram till myndigheten. Kontorschefen i Eskilstuna säger att hon inte har fått några besked om hur besparingarna berör kontor i Eskilstuna år 2004 och 2005. Men hon säger att hon inte har fått några besked om ytterligare nedskärningar. Hon säger att ledningen bland annat försöker spara genom naturlig avgång, bland annat pensionsavgångar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".