Reumatiker oroliga för neddragningar

Reumatikerna i Sörmland är både upprörda och oroliga för framtiden. Sedan den första maj i år är de tvugna att betala för sina hjälpmedel, och kan snart också bli tvungna att betala för viss rehabilitering. Reumatikerförbundet tror att orsaken är Landstingets dåliga ekonomi.
Sedan den första maj i år betalar reumatikerna i Sörmland för de extra hjälpmedel som de är tvugna att ha för att klara av sin vardag, som till exempel osthyvlar och knivar med extra stora handtag eller hjälpmedel för att kunna klä sig själva. Nu kommer de också med största sannolikhet få betala sina bassängträningar. -Cirka 40 kronor per tillfälle kommer man troligen att få betala, säger Karin Andersson vilket blir runt 4000 kronor om året för en reumatiker som går på rehabiliterande bassängträning två gånger i veckan. Nu vill man istället kalla bassängträningarna för friskvård, vilket Karin Andersson tycker är upprörande. -Man kan inte kalla det varken friskvårdsgrupper eller motionsgrupper. Vi går dit för rehabilitering, så att vi ska klara vår livssituation, säger Karin Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".