ESKILSTUNA

Hårt tryck på Eskilstunas förskolor

Trycket på förskolorna i Eskilstuna är hårt just nu. Många barn står i kö och behöver plats och störst är trycket i Skiftinge, Fröslunda, Lagersberg och Kvicksund.

Tillfälliga avdelningar har öppnats i Fröslunda och Skiftinge för att möta det ökade behovet. Köerna i de här områdena är betydligt längre än på andra håll i kommunen. På Skiftingehus förskola går just nu 111 barn och många fler vill in.

– Framför allt i kön här ute har vi haft väldig kö och inte kunnat ta in så fort som vi har haft viljan att göra, säger Susanne Eriksson som är föreståndare på Skiftingehus förskola.

Trycket är stort på de båda förskolorna i Skiftinge just nu men situationen är liknande i Kvicksund, Fröslunda och Lagersberg. Anledningen är en kombination av att flera barn föds och att inflyttningen är omfattande. Det säger Marika Lagerkvist som är chef för förskolorna i kommunen.

Men trots att behovet av förskoleplatser är stort nu så anser Marika Lagerkvist att kommunen klarar situationen.

– Vi gör en stor satsning och bygger ut mycket i Eskilstuna, säger Marika Lagerkvist.

Johanna Iggsten
johanna.iggsten@r.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".