nyköping

Glädje på förlossningen

Förlossningen vid Nyköpings lasarett riskerar inte längre nedläggning. Landstings- majoriteten undantar förlossningen i det räddningspaket som kommer att presenteras nästa vecka. Det förklarade man redan idag och beskedet mottogs med en stilla glädje på kvinnoklinikens personalrum.

– Jag är jätteglad men jag har heller aldrig trott att de kunde vara så tokiga att de skulle lägga ner vår fina klinik, det säger Ann-Marie Wiklund som är klinikadministratör

– Jag tycker det är jättebra för förlossningen behövs verkligen, säger den nyblivna pappan Jens Pettersson som sitter i patienternas matsal.

Kvinnoklinikens chef Margaretha Pettersson är också lättad men säger att hon hela tiden har känt att verksamheten är så pass bra och att det hela tiden funnits en osäkerhet på var patienterna skulle ta vägen om kvinnokliniken i Nyköping las ned.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".