Åtta gripna för brutalt rån i Barva

Åtta personer har gripits av polisen misstänkta inblandning i det grova rånet mot en familj i Barva mellan Eskilstuna och Strängnäs i början av maj. Fyra av dem är misstänkta för att ha varit delaktiga i rånet, de övriga fyra är misstänkta för olika följdbrott. De greps på torsdagen och anhölls av chefsåklagare Ulf Stålhane. Det säger kriminalkommissarie Leif Engstrand till Sveriges Radio Sörmland.
Vid rånet skottskades en kvinna och rånarna stal 200 000 kronor i kontanter och 650 000 kronor i postväxlar. Samtliga misstänkta, som är kvinnor och män i åldern 17-40 år, greps i torsdags i Eskilstuna och Stockholm efter ett omfattande spaningsarbete. De anhölls senare samma dag av chefsåklagare Ulf Stålhane, misstänkta för bland annat grovt rån. Fyra av dem är misstänkta för I samband med gripandena gjorde polisen husrannsakan i fyra lägenheter och hittade där mängder av stulet gods. Förutom rånet mot familjen misstänks de anhållna för en serie brott de tros ha begått efter kuppen. Det var den 3 maj som tre beväpnade män åkte till en ung man i Stenbyområdet i Eskilstuna och tvingade honom till huset i Barva. Männen trängde på natten in i villan där paret hölls där fångna under vapenhot i tre och en halv timmar och tvingades lämna ifrån sig omkring 200 000 kronor. De tvingades också skriva under flera postväxlar och bestals på en del föremål, bland annat smycken, bankkort och mobiltelefoner. Innan männen försvann hann de också stjäla tre vapen ur ett förråd och skjuta mot kvinnan i familjen. Hon skadades dock inte allvarligt. (SR Sörmland/TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".