FLEN

Fixar-Malte försvinner från kommunen

Den så kallade fixar-Malte som finns i Flens kommun kommer att försvinna. Fixar-Malte är en tjänst som kommunen erbjuder de äldre som på så sätt ska få hjälp med enklare hushållsarbeten så som att byta glödlampor och sätta upp gardiner.

Tjänsten finns för att få färre fallolyckor och skapa trivsel och trygghet bland kommunens äldre. Men den första december kommer fixar-Malte som haft runt 600 uppdrag om året i Flens kommun att tas bort.

Anledningen är att det är en plusjobbare som haft jobbet och den arbetsformen försvinner i och med att de statliga pengarna för plusjobben dras in. Det säger socialdemokraten Jan-Erik Larsso som är ordförande i arbetsmarknads- och utbildningsnämnden till Katrineholms-Kuriren.

Anders Hellstedt på det kommunala pensionärsrådet säger att han tagit för givet att tjänsten skulle få vara kvar eftersom den gör stor nytta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista