Överskott i budget i Eskilstuna

Den blir mer pengar till bland annat skola och äldreomsorg i Eskilstuna. Det beslutade kommunstyrelsen i Eskilstuna på tisdagen.
Respektive nämnd, barn- och utbildningsnämnden och Vuxennämnden, får ytterligare åtta miljoner mer vardera. På kommunstyrelsens sammanträde i Eskilstuna på tisdagen klubbades den strategiska planen för nästa år igenom, en åplan som innefattar budget och investeringsplan. Majoriteten räknar med en miljon plus i budgeten även nästa år, vilket betyder balans i ekonomin. Planen fastställs av kommunfullmäktige den 29 november. Eskilstuna kommun räknar med totalt 87 miljoner i överskott i år, enligt den senaste prognosen. De kommunala verksamheterna, som barnomsorg, skola och äldreomsorg - går med överskott på över 41 miljoner, enligt prognosen. Den förbättrade ekonomin beror bland annat på den allmänt förbättrade ekonomin med minskad arbetslöshet och ökade skatteintäkter som följd. Dessutom har Eskilstuna kommun sparat kraftigt de senaste åren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".