Företag ordnar barnpassning under Kommunals strejk

Kommunals strejk drabbar även det privata näringslivet. På GB Glass i Flen är det många föräldrar som får svårt att ordna barnpassning nu när dagbarnvårdarna strejkar och förskolorna är öppna varannan eller var tredje dag. Men nu ska företaget hjälpa till med barnpassning om det behövs.
-Vi tänker erbjuda fem platser till våra anställdas barn och vi kommer att få hyra en lokal där vår personal kommer att få passa barnen under deras föräldrars arbete, säger Susanne Wahlgren, informationsansvarig på GB Glass. Har ni några som kan passa barnen då? -Vi har en del anställda som har erfarenhet av barnpassning sen tidigare, det är klart att det inte är optimalt på nåt sätt, men många är ju föräldrar också. När strejken utökas idag och kommunalare i Flen, Gnesta och Eskilstuna stannar hemma från jobben får många andra svårigheter med barnomsorg. På flera företag vi talat med ska de försöka anpassa arbetstiderna så det passar småbarnsföräldrarna . På GB Glass i Flen ska alltså företaget ordna med barnpassning, så att strejken inte ska gå ut över företaget och de anställda. Men Susanne Wahlgren på GB Glass säger att de är oroliga för att konflikten ska dra ut på tiden. -Om det blir en långvarig strejk, så självklart kommer det slå hårt mot vårt företag och mot alla våra anställda. Vi är ju i högsäsong just nu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".