Bankrånarnas bil hittad

En värdetransport utanför Sörmlandsbanken i Katrineholm rånades kl 9.30 på måndagsmorgonen. De tre rånarna var beväpnade. Enligt polisen fick de med sin en okänd summa pengar. En väktare skadades av glassplitter när en av gärningsmännen slog sönder rutan på väktarbilen. Rånarbilen hittades senare vid sjukhuset.
Rånarna hotade väktarna med hagelgevär och tilltvingade sig en okänd summa pengar. Efter rånet försvann männen i en svart Audi Avant i riktning mor Norrköping. Polisen upprättade vägspärrar på flera platser i Sörmland i jakten efter rånarna. Många vittnen Männen var beväpnade, enligt vittnen med automatvapen, enligt polisen med hagelgevär. Hur stort bytet blev är osäkert, det är ine alls säkert att rånarna fick med sig någa pengar överhuvudtaget, säger polisens presstalesman, Leif Engstrand. Rånbilen hittades senare på Apoteksparkeringen vid Kullvergska sjukhuset. Polisen har, säger den, goda förhoppningar om att gripa rånarna. De fanns nämligen många vittnen till händelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".