GNESTA

Ehrenhorn: "Jag har inte tjänat något"

Den socialdemokratiske Gnestapolitikern Göran Ehrenhorn tvingas hoppa av sina politiska uppdrag i Gnesta kommun. Detta efter att det framkommit att han inte betalat skatt och tagit pengar till sig själv för förtroendeuppdraget som borglig begravningsförrättare.

– Istället för att de först skulle få en räkning från begravningsbyrån och sedan kommunen gjorde vi så här. Jag har ju egentligen inte tjänat något på det här, säger Göran Ehrenhorn.

Göran Ehrenhorn ville förenkla hela processen och valde att ta pengarna i egen ficka. Enligt reglerna är det Gnesta kommun som ska debitera de anhöriga i en begravningsprocess för att senare kunna betala den som utfört fötroendeuppdraget.

Redan för tio år sen var Göran Ehrenhorn i blåsväder. Då för att han satt på två stolar i politiken och fick arvoden både från folkpartiet och socialdemokraterna.

Towa Halvardsson är socialdemokratisk ordförande i Gnesta arbetarekommun. Hon har tillsammans med partiet beslutat att råda honom till att säga upp sina politiska uppdrag som bland annat vice ordförande i socialnämnden.

– Det därför att han varit oärlig och tagit svarta pengar. Vi har naturligtvis haft en internutredning om det här, säger socialdemokraten Towa Halvardsson, som är ordförande i Gnesta arbetarekommun.

Anna Stensson
anna.stensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista