Kraftiga nedskärningar i busstrafiken

Det är klart vilka busslinjer som försvinner, och vilka som får glesare mellan turerna. Länstrafiken, som ska spara 18 miljoner kronor har listan klar. Bland annat läggs femton linjer inom Landsortstrafiken ner från den 18:e augusti.
Femton av Länstrafikens busslinjer läggs helt ned med start den 18:e augusti. Och många andra får färre turer. En av de platser som berörs mest är Läggesta, där linje 307 dras in, liksom ett flertal avgångar på andra linjer. Det är landstinget och kommunerna i länet som äger Länstrafiken, och de har inte råd med kostnaderna för att driva en oförändrad trafik. Det förklarar Alf Egnerfors, ordförande för Länstrafiken. I stället ska 18 miljoner kronor sparas. Kommunerna inom länet har själva fått bedöma hur neddragningarna ska ske. Exempelvis har Eskilstuna velat skära ner mer i regiontrafiken än i stadstrafiken, medan man i Katrineholm resonerar tvärtom. På många linjer som inte läggs ner, kan det i stället bli timmar mellan avgångarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".