Ishockey

Nyköping förlorade seriefinalen

Det blev förlust för Nyköping i den tidiga seriefinalen mot Väsby i division 1D. Gästande Väsby visade effektivitet i en match som slutade 3-4 (0-2, 1-1, 2-1).

Det var ett skadedrabbat Nyköping som ställdes mot serietvåan Väsby i Rosvallahallen. När matchen startade satt sex spelare på läktaren och efter den första perioden tvingades även nyckelspelaren Fredrik Håkansson kliva av på grund av ömmande ljumskar. Nyköping fick också en mardrömsstart på matchen. Redan efter knappa två minuter tog Väsby ledningen och Nyköping hade svårt att skapa något riktigt tryck. Strax innan den första perioden var slut ökade gästerna på sin ledning på straff.

I den andra perioden fick Nyköping chansen att spela i numerärt överläge inte mindre än fyra gånger. Men slarvigt passningsspel och ineffektivitet gjorde att det bara blev ett mål i mellanakten genom Thomas Fahlqvist. Detta trots att hemmalaget vann skotten med 17-6.

– Det är jobbet framför mål som måste bli bättre. Vi skjuter bra men han ser ju puckarna och vi måste in där och slå in returer, analyserar Peter Danielsson i Nyköping.

Den tredje perioden började illa för Nyköping eftersom det var Väsby som tidigt gjorde 4-1. Hemmalaget gjorde en sista uppryckning i slutet av matchen inför de dryga 1000 åskådarna men det räckte inte ända fram. I och med förlusten gick Väsby upp i serieledning i division 1D.

– Väsby är ett bra lag, det är inget överraskande. Vi kan inte tumma på elementära saker. Då förlorar man, säger Peter Danielsson.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista