DO kritiserar Arbetsförmedlingen i Eskilstuna

Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, DO, riktar nu kritik mot Arbetsförmedlingen i Eskilstuna för att de nekat 39-åriga Saiduzzaman Ahmed jobb med motiveringen att han inte kunde tillräckligt bra svenska. Enligt DO Margareta Wadstein är det ett vanligt skäl arbetsgivare anger för att inte anställa personer med invandrarbakgrund.
Häromdagen berättade vi att högskoleutbildade Saiduzzaman Ahmed har anmält Arbetförmedlingen i Eskilstuna för diskriminering - eftersom han inte fick jobb med motiveringen att han behövde bli bättre på svenska. Saiduzzaman Ahmed menade att Arbetsförmedlingens motivering tydligt visar att han diskriminerats. DO, Margareta Wadstein säger att språklig brytning inte får ligga till grund för att inte anställa en person om personen gör sig förstådd och brytningen inte stör kommunikationen. Enligt Ombudsmannen mot etnisk diskriminering, Margareta Wadstein är det vanligt att arbetsgivare nekar invandrare jobb med hänvisning just till att språket är bristfälligt. När DO sen granskar fallet visar det sig många gånger att arbetsgivarna har diskriminerat. - Det händer ofta att arbetsgivaren har gjort en felbedömning, att det inte är något fel på språkkunskaperna jämfört med vad man har rätt att kräva.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".