Mer personal - om skatten höjs

Nyköpings kommun ska bli en mönsterarbetsgivare - till och börja med inom äldreomsorgen. Det lovade kommunalrådet Göran Forssberg på onsdagen.
Vägen dit går genom kraftigt höjda löner och fler anställda. Men löftena är helt kopplade till den planerade skattehöjningen. Säger nyköpingsborna nej vid det rådslag som pågår så blir det inga fler anställda, enligt Göran Forssberg: - Nej, då orkar vi inte med den påfyllningen. Det finns ett samband. Projektet om ''det goda arbetet'' drivs i samarbete med de fackliga organisationerna Kommunal och SKTF och det handlar också om att förändra arbetsorganisationen. Bakgrunden är dels att kommunen måste bli en bättre arbetsgivare för att kunna locka ny personal till vården när den stora 40-talistgeneration snart går i pension. Dels handlar det om att komma tillrätta med långtidssjukskrivningarna inom äldre-omsorgen som ökade med 132 procent mellan år 1998 och år 2000 och sedan bara fortsatt att öka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista