eskilstuna

Rektor fick nobben av polisen

När Engelska skolan i Eskilstuna i går kväll hade öppet hus så kom det en stor grupp ungdomar som inte tillhörde skolan och ville tränga sig in på skolan. Maud Segerstedt Jarlsbo som är rektor på skolan menar att stämningen blev så hotfull och att hon behövde hjälp av polisen men de hade inte tid att komma.

– Vi hade öppet hus och till skolan kom mellan 25 och 30 utomstående ungdomar som inte hade som syfte att delta i vårt evenemang men ändå vill tränga sig in i skolan, berättar Segerstedt Jarlsbo.

Hon berättar för SR Sörmland hur hon fick lov att låta tre stycken ur personalen på skolan att stå utanför och vakta för att ungdomarna som var i 14 års åldern inte skulle tränga sig in på skolan.

Plötsligt hördes en kraftig smäll och Jarlsbo menar att i skuggan av de skolskjutningar som förekommit ibland annat Finland så ville man ta den hotbild man kände av för tillfället på allvar.

Lärarna som stod utanför skolan kände att de inte klarade av situationen som de uppfattade som hotfull och Segerstedt Jarlsbo bestämde sig för att ringa till polisen.

– På polisen sa de att de inte hade tillräckligt med resurser för att komma, de hade två bilar varav den ena var i Strängnäs och den andra ute på annat uppdrag, säger Segerstedt Jarlsbo.

Hon menar att det är oroväckande att polisen inte har tillräckligt med resurser för att komma när medborgare känner sig hotade.

Gunnar Sylvén som är chef för polisens länskommunikationscentral säger att det är tråkigt att de inte har tillräckligt med resurser att åka ut då medborgare känner behov av att polisen ska komma och att det hela tiden handlar om att prioritera vilka falla man ska åka på.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista