Eskilstuna

Fredsaktivister gripna pånytt

De två personer som tidigare i veckan bröt sig in hos Saab Bofors Dynamics i Eskilstuna, omhändertogs på nytt av polisen inne på Bofors område natten till söndagen. Även allmänheten bjöds av de båda aktivisterna in genom ett uppklippt staket.

Enligt polisen är det samma par som tog sig in på industriområdet i torsdags som nu gjorde en ny påhälsning.

Under lördagen var de i förvar hos polisen efter att de på lördagsförmiddagen försökte bryta sig in. De släpptes senare på dagen.

Inom några timmar var de tillbaka vid Saab Bofors Dynamics och lyckades denna gång bryta sig in. Där innanför det uppklippta staketet väntade de sedan på att polisen kunde gripa dem.

De är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse. Den ene, en man, är född 1973 och hemmahörande i Stockholm. Den andra, en kvinna, är född 1982 och bor i Göteborg. 

Vid den förra aktionen anhölls aktivisterna sedan de tagit sig in i fabriken och förstört vapendelar.

Men den här gången släpptes dem sedan åklagaren beslutat att inte anhålla dem eftersom de bara tagit sig in på området och inte i själva fabriken, säger vakthavande befäl vid polisen i Sörmland, Dennis Medendorp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista