Skakig ekonomi oroar detaljhandeln

Sämre tider och oron på världsmarknaden med varsel som följd på många håll leder till oro bland handlarna i Sörmland. Hittills har den lokala handeln inte gått ned i någon större omfattning, men oron är stor inför framtiden.  Enligt Harriet Lagebo, konsult för Region Mälardalen och tidigare vd på svensk handel i Mälardalen, så är oron störst bland de mindre handlarna.

Klädhandeln, byggvaror och vitvaruhandeln är exempel på branscher som kan drabbas när folk nu börjat tänka sig för en extra gång innan man gör ett inköp, menar Harriet Lagebo. Mataffärerna har däremot inte märkt av något än. Men oron hos handlarna som Harriet Lagebo träffar finns ändå där, och den påverkas förstås när varslen inom industrin duggar allt tätare.

– Och nu står julhandeln för dörren. De senaste åren har det ju varit rekordförsäljning varje år, men många undrar nog hur det blir i år, säger Harriet Lagebo.

Fredrik Lorentzoni
fredrik.lorentzoni@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista