ESKILSTUNA

Många på jobbmässa i Eskilstuna

Trots massuppsägningar så var det under onsdagen många företag och förmedlingar som sökte personal på den jobbmässa som hölls på Munktellarenan i Eskilstuna under onsdagen.

– Det är ingen lågkonjunktur än, vi har faktiskt jobb. Men det märks att många branscher inte har några projekt på gång, säger Mikael Lindbom som är rådgivare på arbetsförmedlingen utland i Eskilstuna.

Det var en välbesökt mässa som hade öppet under onsdagen i Eskilstuna. Hoppfulla företagare och eventuellt kommande arbetstagare blandades i den trånga lokalen. Trots att finanskrisen i världen pågår för fullt så var det inget som märktes här. Anders och Tove var två besökare på mässan.

– Vi är här för att se om det finns något intressant, säger Anders.

Det var en stor blandning av företag på dagens mässa. Flera av de var sådana som hade varit där tidigare och genom utställningen fått flera nyanställda. Bland annat fanns kriminalvården på plats under mässan.

– Vi söker främst vårdare, säger Anneli Augustsson vid kriminalvården.

Micael Sternklint
micael.sternklint@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista