Hårdare tag mot Scania väntar

Hårdare tag mot företag som tex Scania och mer pådrivande arbete mot staten. Det är några av de råd som Arbogas kommunledning gav kommunledningen i Katrineholm efter en träff som de båda kommunerna hade på onsdagen.
När Volvo flyttade från Arboga 1997 blev 650 personer av med jobbet men bland annat tack vare stöd från staten så har idag drygt 500 hittat nya jobb på orten. En del av de jobbar på mindre företag som etablerats efter 1997, men så har det också skapats en hel del nya statliga jobb i Arboga. Närdet gäller framtiden i Katrieholm säger kommunalrådet Jan Larsson (s) att kommunen kommer att ligga på regeringen ännu mer framöver för att skapa just statliga jobb. Bakgrunden till träffen mellan de åda kommunledningarna är att Scanialedningen beslutat att företaget ska flytta chassitillverkning från Katrineholm till Södertälje och att elektronikföretaget FCI och Flextronics bestämt sig för att lägga ned sina verksamheter i Katrineholm. Uppemot 1500 anställda riskerar därmed att förlora sina jobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista