Volvo Construction Equipment
Eskilstuna

Volvo varslar ytterligare 200

Volvo Construction Equipment varslar ytterligare 200 anställda om uppsägning i Eskilstuna. Totalt varslas 850 medarbetare i Sverige om uppsägning, utöver de 500 som varslats tidigare i höst.

För knappt en månad sen kom beskedet att volvo CE då varslade 500 anställda på de fyra orterna Eskilstuna, Arvika, Braås och Hallsberg. Då gällde det 150 tjänster i Eskilstuna.

Idag kom beskedet att ytterligare 850 får gå varav 200 i Eskilstuna plus ett ännu okänt antal tjänstemän.

Varslen på den svenska arbetsmarkanden har duggat tätt under hösten. I den globala finanskrisens spår och idag kräver socialdemokraterna att man snarast har en riksdagsdebatt där man diskuterar det allvarliga läget på den svenska arbetsmarknaden. Enligt partiet har 12 000 människor verslats om uppsägning bara under oktober månad.

För att mildra effekterna av finanskrisen kom idag också beskedet att Riksbanken sänker sin reporänta med 0,5 procentenheter.

Yngve Rosén vd för hjullastare och dumprar på Volvo CE jämförde idag det eknomiska läget idag med hur det såg ut i sverige i början av 90-talet.

Fackförbundet IF Metall meddelar också genom att pressmeddelande att det nu är viktigt att Volvokoncernen tillsammans med Arbetsförmedlingen och de lokala facken utvecklar stödprogram för att förhindra öppen arbetslöshet bland dem som varslas.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se
Janne Innanfors
janne.innanfors@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista