Eskilstuna

MdH glad över nya forskarpengar

Regeringens nya system för att fördela forskningspengar är en fördel för Mälardalens högskola. Regeringen kommer nämligen att bland annat ta hänsyn till hur mycket pengar universitet och högskolor lyckas locka till sig från andra håll, till exempel näringslivet, stiftelser och EU. Mälardalens högskola får en stor andel av sina forskningspengar därifrån.

De forskningsområden som högskolan kommer att fortsätta satsa på framöver är bland annat Hållbarhet med resurser, hälsa och inbyggda datorsystem.

Nästan tio miljoner kronor får Mälardalens högskola ta emot när regeringen delar ut pengar via den nya forsknings och innovationspropositionen. Mälardalens högskola ökar därmed sina statliga anslag med 16 procent, vilket innebär att man ligger över genomsnittet i landet som hamnar på 14 procent.

Men trots ökningen av dom statliga anslagen så ligger Mälardalens högskola fortfarande lågt om man jämför med andra lärosäten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista